News

Ford bygger högpresterande F-150 Lightning-koncept

Ford är inte färdig med att bygga galna elbilskoncept för att spänna sina elektriska muskler.

På fredagen, medan Ford tillkännagav sin återkomst till F1-racing med Red Bull Racing 2026, släppte Ford en grafik som visar hur man tror att racing leder till vinnande produkter. En av bilderna var konturerna av en ännu inte avslöjad elektrisk pickup-demonstrator, förmodligen baserad på F-150 Lightning. De andra siluetterna är för nya Mustang racerbilar och den tidigare avslöjade Ranger Raptor.

Ford Strategic Global Motorsports Program

Ford Strategic Global Motorsports Program

Nästa EV-experiment kan vara en F-150 Lightning med hög effekt. Ford har byggt en Mustang Mach-E med sju elmotorer som producerar sammanlagt 1 400 hästkrafter, en elektrisk Ford Supervan med 1 972 hk och till och med en F100 från 1978 med en Eliminator-ellådamotor.

Fords talesperson Emma Berg sa att företaget fortsätter att utvärdera hur elbilar passar in i dess motorsportstrategi.

2023 Ford F-150 Lightning

2023 Ford F-150 Lightning

Produktionen F-150 Lightning med det stora 131-kwh batteri med utökat räckvidd producerar 563 hk och 775 lb-ft vridmoment. Ford sa ursprungligen att den elektriska lastbilen skulle klara 0-60 mph i mitten av fyra-sekundersintervallet. Produktionslastbilen är snabbare än den ursprungligen annonserade, med dess 0-60 mph tid som kommer in på mindre än 4,0 sekunder. Den är snabbare än en vanlig F-150 Raptor, och förmodligen ungefär lika snabb som F-150 Raptor R med sin överladdade V-8-motor.

Det är oklart när den F-150 Lightning-baserade demonstratorn som har retats av Ford kommer att avslöjas, hur mycket kraft den kommer att ha eller vilka uppgraderingarna kan vara, men det är troligt att den kommer att köra från 0-60 mph på mindre än 4,0 sekunder. Det elektriska Ford Supervan-konceptet har genomgått höghastighetstestning på Nürburgring, och dess flera motorer gör att den kan köra 0-60 mph på mindre än 2,0 sekunder.

Se även  2021 Ford Bronco Sport Outer Banks Review – En för staden

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Check Also
Close
Back to top button