Hybrid

2024 Toyota Grand Highlander Hybrid maximerar 3:e raden, når 34 mpg

Toyota har avslöjat en något större, mer passagerarvänlig version av sin treradiga Highlander, kallad Grand Highlander.

Enkelt uttryckt erbjuder Grand Highlander ett liknande utseende och förpackning som Highlander, och samma kapacitet för åtta passagerare, men med en mer upprätt design baktill – plus vad som verkar vara lite extra hjulbas och längd.

Offret? Hybridversioner av Grand Highlander förväntas checka in vid 34 mpg—mot 36 mpg för Highlander-modeller. Du kanske också drar runt lite mer vikt, och det kan vara lite svårare att parkera. Men jämfört med Ford Explorer Hybrid eller Kia Sorento Hybrid ser Grand Highlander ut som mer utrymme per mpg.

Det är allt före den förväntade ankomsten av en Highlander Prime plug-in hybrid, för att följa framgången med den enastående RAV4 Prime.

2024 Toyota Grand Highlander

2024 Toyota Grand Highlander

Hybridalternativ till Max

För tillfället säger Toyota att Grand Highlander kommer att erbjudas med tre olika drivlinor att välja på, alla med en förbränningsmotor under huven: en 2,4-liters turbo-4 med fram- eller fyrhjulsdrift; en 2,5-liters inline-4 med fram- eller fyrhjulsdrift, som en del av Toyotas väletablerade planethybridsystem (och valet för den effektiviteten på 34 mpg); och Toyotas nya Hybrid Max-system, som endast erbjuds med fyrhjulsdrift.

Det andra hybridalternativet Toyota beskriver som ”prestandasökande” med 362 hästkrafter och 400 lb-ft vridmoment. Toyota säger att med denna drivlina, som vi tolkar som Toyota Crown Max för att använda en motorutrustad automatisk växellåda fram och en separat motor för bakhjulen, kan Grand Highlander accelerera till 60 mph på 6,3 sekunder, och den erbjuder en dragkapacitet på upp till 5 000 pund.

Grand Highlander designades i företagets Calty Design Studios, som är uppdelade mellan Kalifornien och Michigan, och den ska tillverkas tillsammans med Highlander i Princeton, Indiana.

Den är byggd på samma underlag som Highlander, och designen av de två modellerna är nära följeslagare, även om den verkar sträckas något i hjulbasen såväl som den totala längden. Konstigt nog – och kanske understryker hur triviala dimensionsskillnader kan vara – Toyota avslöjade inte hur mycket.

Ingen brådska att påpeka vad som gör det Grand

För att ge ledtrådar listar Toyota totalt cirka 98 kubikfot lastutrymme med båda bakre raderna nedfällda, jämfört med 84,3 kubikfot med standard Highlander. Den beskriver också modellen som att den har ”en rymlig tredje raden i vuxenstorlek.” Toyota har ännu inte sagt om andra radens sittplatser har designats om för att ge enklare åtkomst till den tredje raden, men det verkar som om dörrsnittet är annorlunda och det skulle säkert hjälpa.

2024 Toyota Grand Highlander

2024 Toyota Grand Highlander

2024 Toyota Grand Highlander

2024 Toyota Grand Highlander

2024 Toyota Grand Highlander

2024 Toyota Grand Highlander

2024 Toyota Grand Highlander

2024 Toyota Grand Highlander

Grand Highlander kommer att erbjudas i kvaliteterna XLE, Limited och Platinum. XLE-versionerna inkluderar takräcke, uppvärmda speglar, en elförsörjt förarstol, en eldriven baklucka, uppvärmda framsäten, en trådlös enhetsladdare och ett digitalt nyckelsystem. Begränsade modeller går upp till läderklädsel, LED-dimstrålkastare, uppvärmda säten i andra raden, en uppvärmd ratt, parkeringssensorer, omgivande belysning, 20-tums legeringar och ett 1 500-watts (i hybrider) eluttag, plus den digitala mätaren klunga. Top Platinum-kvaliteter får uppvärmda och kylda sätena i andra raden, ett panoramasoltak, en head-up-display, digital backspegel och en multiterrängväljare i vissa versioner.

Se även  Nyheter: 2022 Range Rover Lineup förhandsgranskad

Toyota lägger också in molnbaserad navigering, agentassisterade destinationstjänster och andra anslutna funktioner genom prenumeration. Trådlös Apple CarPlay och Android Auto-kompatibilitet ingår, liksom HD-radio, en tremånaders SiriusXM-satellitradiotestversion och en månads testversion av systemets 4G wifi-hotspot-kapacitet. Limited och Platinum-modeller inkluderar 11-högtalare JBL-ljud.

2024 Toyota Grand Highlander

2024 Toyota Grand Highlander

Lädertrimmade säten är tillgängliga på Limited och Platinum Grand Highlander, och Hybrid Max-versionerna kommer specifikt att få brons-accenterade säten trimmade i läder och fuskmocka.

Hybrid Max-versionen har också, enligt Toyota, ”ett tillgängligt dubbla avgaser.”

Liten skillnad, men en uppfräschning genomgående

Du måste ganska mycket hålla de två modellerna bredvid varandra på bilder för att se skillnaden. I motsats till Highlander har Grand Highlander en förlängd, mer formell taklinje, såväl som jämnare, mindre kurvformiga baksidor som kan resultera i betydligt mer utrymme på tredje raden.

Inuti visar Grand Highlander upp en uppfräschning som inte är radikalt annorlunda utan både funktionellt och estetiskt bättre. Mittkonsolen ser omformad och omdesignad ut, med en annan ventilationsdesign, ny dörrbeklädnad och den nya mätardisplayen. Passagerare på tredje raden kan förstås se mest skillnad.

Toyota säger att Grand Highlander – och, skulle vi anta, Highlander från 2024 – använder Toyotas fullständiga säkerhetssystem 3.0-svit, som inkluderar adaptiv farthållare i full hastighet, cyklist- och fotgängarigenkänning för sin automatiska nödbromsning, igenkänning av vägmärken och ett aktivt körfältskontrollsystem som studerar fordon i angränsande körfält.

2024 Toyota Grand Highlander

2024 Toyota Grand Highlander

Prissättning och ett readatum kommer att tillkännages för Grand Highlander senare i sommar, så för att spekulera, förvänta dig det i höst. Då kan du förvänta dig mer information om exakt hur mycket större Grand är och varför du borde ha den.

Se även  Honda lovar "förbättrad hybridprestanda" för 2023 års Accord

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button