Luxury cars

2023 Porsche Taycan får en hel del uppdateringar

Efter att Porsche Taycan fördubblade sin globala försäljning 2021 jämfört med 2020, var det sista vi hörde från det elektriska underlivet att Porsche behövde pausa produktionen på grund av problem med leveranskedjan. Det är priset för framgång nuförtiden. Stuttgart-tillverkaren har satt ihop en liten meny med hårdvaruförändringar och en något större lista med mjukvaruförändringar för 2023 års Taycan, eftersom showen måste fortsätta. När det gäller det mekaniska och med början från toppen får alla Taycans med panoramataket möjlighet till Porsches Variable Light Control som kan justera takgenomskinlighet genom nio steg. I kabinen kan den batteridrivna sedanen förkopplas för de främre och bakre Porsche-dashcams som finns tillgängliga via Tequipment. Och nedanför det ersätter det polerade och målade 19-tums Taycan S Aero-hjulet (bilden) det enfärgade målade Taycan Aero-hjulet.

Ändringar av ettorna och nollorna har gjorts på drivlinan och fordonsgränssnitten. För drivlinan kan det bli en liten räckviddsökning på sedanbilar med dubbla motorer tack vare att den främre motorn är ”strömlös” för att minska parasitförlusterna i körlägena Normal och Range. Det kan också bli bättre laddningstider tack vare snabbare batterikonditionering och förmågan för batteriet att klara högre temperaturer som förbättrar laddningsprestandan. Lika trevligt för de noggranna planerare, laddstationer som är uppdragna på infotainmentsystemet kan filtreras efter effekt.

De andra uppgraderingarna kommer att glädja förare och passagerare. För föraren har heads-up-displayen justerats, den valda bromsregen-inställningen bibehålls vid byte av körläge och en AWD-indikator på dual-mode trims visas i instrumentpanelen för att visa flödet av juice till motorerna. För alla, Porsche Connect infotainment bär ett omdesignat användargränssnitt och mer färgglad kakelskärm, trådlös Android Auto ansluter sig till infotainmentfesten, liksom Spotify-integrationen.

Se även  Chevrolet dealer

Porsche säger att mjukvaruförändringarna som utvecklats för 2023-modellen kommer att vara tillgängliga för tidigare Taycans genom OTA-uppdateringar, med den utrullningen som kommer att tillkännages vid ett framtida datum.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Check Also
Close
Back to top button